Thursday, February 4, 2016

Magrouth" North African dessert" | طريقة عمل المقروض



"Magrouth" is a Common dessert in North Africa especially in Libya where i am come from, It is a sweet biscuit made of semolina covered with syrup and filled with minced dates and nuts. And it is really easy to make, i have the recipe for you!

Ingredients:
  • 1/2 Cup of oil
  • 2 cups semolina
  • Sprinkle of salt
  • 1 Cup of Flour
  • 1 Tb.s Sugar
  • 1 Tb.s Baking powder 
  • 1 Tb.s Butter
  • 1 Cup of water + Rose essence (Sometimes less)
  • Minced dates + Cinnamon + Nuts (shaped to a roll)
  • Syrup
  • sesame seeds
(This makes about 35 pieces)

Method:
  1. Preheat your oven to 170 degrees, prepare a baking sheet.
  2. Place the flour, semolina, sugar, salt and baking powder in a bowl. "Dry ingredients"
  3. Add the oil and butter and rub it in.
  4. Slowly and gradually add the water + rose essence until it's combined.
  5. Now place the dough in a rectangular shape and place the roll of dates in the center, and roll the dough around it making a long roll of dough with the dates roll inside it.
  6. Decorate the roll with lines or shapes if you like or just smooth it, then slice into sections.
  7. Place in the oven until golden (about 20 minutes)
  8. Have the syrup cooled down, when the biscuits are ready take them out of the over let them cool for 5 minutes then soak them in the syrup for a bit then dip the sides of the biscuit in the sesame seeds.
  9. Place in the biscuit paper, and serve.
That's it. Enjoy! :)

المكونات:
  • نصف كوب زيت
  • كوبين سميد
  • رشة ملح
  • كوب دقيق
  • ملعقة كبيرة سكر
  • ملعقة كبيرة بيكنق باودر
  • ملعقة كبيرة زبدة
  • كوب ماء + عطر
  • تمر + قرفة + مكسرات (على شكل انبوب)
  • عسل حلويات \ شيرة
  • بذور السمسم
(تصنعلك 35 قطعة تقريباً)

الطريقة:
  1. نسخن الفرن لـ 170 درجة و نزيت طاجين الخبز.
  2. ضعي الدقيق, السميد, السكر, الملح و البيكنق باودر في وعاء.
  3. اضيفي الزيت و الزبدة و اخلطي جيداً.
  4. اضيفي الماء بالتدريج حتى يتكون معك عجين.
  5. افردي العجين على شكل مستطيل و بداخله ضعي لفة التمر, لفي العجين حول التمر حتى يتكون معك انبوب من العجين بداخله التمر.
  6. زيني لفة العجين من الخارج بالخطوط او الاشكال, و قطعيه لقطع.
  7. ادخليه للفرن حتى يتحول للون الذهبي (تقريباً 20 دقيقة)
  8. بعد ما يبرد المقروض ضعيه داخل العسل قليلاً حتى يتشربه, بعدها ادخلي النهايتين في السمسم.
  9. ضعيه داخل اوراق التزيين و قدميها.
بس! صحتين و عافية :)



Post a Comment