"Magrouth" is a Common dessert in North Africa especially in Libya where i am come from, It is a sweet biscuit made of semolina covered with syrup and filled with minced dates and nuts. And it is really easy to make, i have the recipe for you!
Ingredients:
- 1/2 Cup of oil
- 2 cups semolina
- Sprinkle of salt
- 1 Cup of Flour
- 1 Tb.s Sugar
- 1 Tb.s Baking powder
- 1 Tb.s Butter
- 1 Cup of water + Rose essence (Sometimes less)
- Minced dates + Cinnamon + Nuts (shaped to a roll)
- Syrup
- sesame seeds
(This makes about 35 pieces)
Method:
- Preheat your oven to 170 degrees, prepare a baking sheet.
- Place the flour, semolina, sugar, salt and baking powder in a bowl. "Dry ingredients"
- Add the oil and butter and rub it in.
- Slowly and gradually add the water + rose essence until it's combined.
- Now place the dough in a rectangular shape and place the roll of dates in the center, and roll the dough around it making a long roll of dough with the dates roll inside it.
- Decorate the roll with lines or shapes if you like or just smooth it, then slice into sections.
- Place in the oven until golden (about 20 minutes)
- Have the syrup cooled down, when the biscuits are ready take them out of the over let them cool for 5 minutes then soak them in the syrup for a bit then dip the sides of the biscuit in the sesame seeds.
- Place in the biscuit paper, and serve.
That's it. Enjoy! :)
المكونات:
- نصف كوب زيت
- كوبين سميد
- رشة ملح
- كوب دقيق
- ملعقة كبيرة سكر
- ملعقة كبيرة بيكنق باودر
- ملعقة كبيرة زبدة
- كوب ماء + عطر
- تمر + قرفة + مكسرات (على شكل انبوب)
- عسل حلويات \ شيرة
- بذور السمسم
(تصنعلك 35 قطعة تقريباً)
الطريقة:
- نسخن الفرن لـ 170 درجة و نزيت طاجين الخبز.
- ضعي الدقيق, السميد, السكر, الملح و البيكنق باودر في وعاء.
- اضيفي الزيت و الزبدة و اخلطي جيداً.
- اضيفي الماء بالتدريج حتى يتكون معك عجين.
- افردي العجين على شكل مستطيل و بداخله ضعي لفة التمر, لفي العجين حول التمر حتى يتكون معك انبوب من العجين بداخله التمر.
- زيني لفة العجين من الخارج بالخطوط او الاشكال, و قطعيه لقطع.
- ادخليه للفرن حتى يتحول للون الذهبي (تقريباً 20 دقيقة)
- بعد ما يبرد المقروض ضعيه داخل العسل قليلاً حتى يتشربه, بعدها ادخلي النهايتين في السمسم.
- ضعيه داخل اوراق التزيين و قدميها.
بس! صحتين و عافية :)
Post a Comment