Thursday, September 17, 2015

Saucy meat balls | كفتة اللحم بالصلصة



Ingredients:

The meat ball:
Minced meat (or chicken)
Onion
Garlic
Parsley \ Coriander
hot pepper
Salt + black pepper
Cumin
The sauce:
Tomato
Tomato paste
Cumin
Salt + black pepper
Topping:
Cheese

Method:
Chop the onion, garlic, hot pepper and parsley extra fine then mix in the minced meat, add the salt, pepper and cumin.
Shape into balls and fry them until golden brown.
To make the sauce you blend the sauce ingredients in the electronic blender then place and a pan and let it simmer on low heat.
Place the meat balls in a tin and pour the sauce on top, then sprinkle the cheese and place in the oven until cheese is melted and golden.


المكونات:

الكفتة:
لحم خروف مفروم (او دجاج)
بصل
ثوم
معندنوس \ كسبر
فلفل حار
ملح + فلفل اكحل
كمون حوت
الصلصة:
طماطم
طماطم معجون
ملح + فلفل اكحل
كمون حوت
التزيين:
جبن مبشور


الطريقة:
نقطع البصل, الثوم, المعندوس\الكسبر و الفلفل الحار لقطع صغيرة جداً ثم نضيف اللحم المفروم مع اضافة الملح و الفلفل الاكحل و الكمون.
نشكل لدوائر ثم نقليها قليلاً الى ان تتحول للون الذهبي\البني.
لتجهيز الصلصة; نضع الطماطم, الطماطم المعجون, الملح و الفلفل الاكحل و الكمون في خلاط (ست البيت) ثم نضعه على نار هادئة لفترة قليلة.
نحضر طاجين و نرتب فيه الكفتة (كرات اللحم) و نضع فوقها الصلصة و نرشها بالجبن.
ندخلها في الفرن الى ان تصبح الجبنة ذهبية اللون.
صحتين و عافية :)






Post a Comment