Friday, January 29, 2016

Easy Chocolate chip Cookies | كوكيز الشكولاتة



Ingredients:
1 Cup chocolate chips
1 Tsp baking powder
1/4 Tsp salt
1 egg
1 Tsp Vanilla
1-1/2 Cups Flour
1 Cup brown sugar (or white sugar)
1/2 Cup butter (Unsalted)

Method:
  1. Preheat your oven to 190 degrees, Butter/oil a baking sheet.
  2. Place the butter in a bowl (the warmer the better), add the sugar and mix it really well until nice and fluffy.
  3. Add the egg, and mix in well. Then add the Vanilla.
  4. Now the dry ingredients: sift the flour, baking powder and salt over the wet mixture and slowly mix everything together.
  5. Add the chocolate chips, and get it well incorporated.
  6. Now using an ice-cream scoop or a large table spoon, scoop some of the cookie mixture into equal balls and place them onto the baking sheet then flatten them a little bit.
  7. Place in the over for about 12-14 minutes. (It depends on the size of the cookies)
That's it. Enjoy! :)

المكونات:
 كوب حبوب الشكولاتة
1 م.ص بيكنق باودر
ربع ملعقة صغية ملح
بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب و نصف دقيق
كوب سكر
نصف كوب زبدة غير مملحة

الطريقة:
  1. نسخن الفرن لـ 190 درجة و نزيت طاجين الخبز.
  2. ضعي الزبدة في وعاء كبير (زبدة دافئة), اضيفي السكر و اخلطي جيداً.
  3. اضيفي البيضة و اخلطيها جيداً ثم قومي باضافة الفانيليا.
  4. الآن مع المكونات الجافة: اضيفي الدقيق و البيكينق باودر و الملح و اخليطي جيداً (ببطء).
  5. اضيفي حبوب الشكولاتة و اخلطي حتى يتوزع.
  6. باستخدام ملعقة الايس كريم أو ملعقة كبيرة خذي من الخليط و شكليها على هيئة كرات (بشكل متساوي) و ضعيها على طاجين الخبز و اضغطي عليها من الاعلى قليلاً.
  7. ادخليه للفرن لمدة 12 - 14 دقيقة (الوقت يعتمد على حجم الكوكيز)
بس! صحتين و عافية :)


Post a Comment