Ingredients:
1 Cup chocolate chips
1 Tsp baking powder
1/4 Tsp salt
1 egg
1 Tsp Vanilla
1-1/2 Cups Flour
1 Cup brown sugar (or white sugar)
1/2 Cup butter (Unsalted)
Method:
- Preheat your oven to 190 degrees, Butter/oil a baking sheet.
- Place the butter in a bowl (the warmer the better), add the sugar and mix it really well until nice and fluffy.
- Add the egg, and mix in well. Then add the Vanilla.
- Now the dry ingredients: sift the flour, baking powder and salt over the wet mixture and slowly mix everything together.
- Add the chocolate chips, and get it well incorporated.
- Now using an ice-cream scoop or a large table spoon, scoop some of the cookie mixture into equal balls and place them onto the baking sheet then flatten them a little bit.
- Place in the over for about 12-14 minutes. (It depends on the size of the cookies)
That's it. Enjoy! :)
المكونات:
كوب حبوب الشكولاتة
1 م.ص بيكنق باودر
ربع ملعقة صغية ملح
بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب و نصف دقيق
كوب سكر
نصف كوب زبدة غير مملحة
الطريقة:
- نسخن الفرن لـ 190 درجة و نزيت طاجين الخبز.
- ضعي الزبدة في وعاء كبير (زبدة دافئة), اضيفي السكر و اخلطي جيداً.
- اضيفي البيضة و اخلطيها جيداً ثم قومي باضافة الفانيليا.
- الآن مع المكونات الجافة: اضيفي الدقيق و البيكينق باودر و الملح و اخليطي جيداً (ببطء).
- اضيفي حبوب الشكولاتة و اخلطي حتى يتوزع.
- باستخدام ملعقة الايس كريم أو ملعقة كبيرة خذي من الخليط و شكليها على هيئة كرات (بشكل متساوي) و ضعيها على طاجين الخبز و اضغطي عليها من الاعلى قليلاً.
- ادخليه للفرن لمدة 12 - 14 دقيقة (الوقت يعتمد على حجم الكوكيز)
بس! صحتين و عافية :)
Post a Comment