Ingredients:
- Muffin:
3 Tbsp of Vegetable Oil
2 Eggs
1/4 Cup of Sugar
3 Mashed Bananas
1/2 cup of Unsweetened Almond Milk
1 Chai Tea Teabag (Or normal red tea & add cloves, cardamom & cinnamon)
1 tsp of Vanilla Extract
1 3/4 Cup of All Purpose Flour
1 tsp Baking Powder
1/4 tsp of Salt
1/4 tsp of Cinnamon
2 Eggs
1/4 Cup of Sugar
3 Mashed Bananas
1/2 cup of Unsweetened Almond Milk
1 Chai Tea Teabag (Or normal red tea & add cloves, cardamom & cinnamon)
1 tsp of Vanilla Extract
1 3/4 Cup of All Purpose Flour
1 tsp Baking Powder
1/4 tsp of Salt
1/4 tsp of Cinnamon
- Glaze:
3 Tbsp of sugar
1 Tbsp Butter
4 Tbsp of cream
Method:
1) Preheat your oven to 375 degrees, line a muffin tin with liners, spray them with some non stick spray and set aside.
2) In a small saucepan, add the almond milk and tea bag, bring to a simmer, remove from the heat and allow the tea to steep for 10 minutes.
3) In a large bowl, whisk together the eggs, vegetable oil, mashed bananas, sugar and vanilla add the chai tea (discard the teabag) along with the flour, baking powder, salt and cinnamon, mix everything together until well incorporated.
4) Divide your batter evenly in your prepared muffin tin and bake them for about 20 minutes or until fully cooked through.
2) In a small saucepan, add the almond milk and tea bag, bring to a simmer, remove from the heat and allow the tea to steep for 10 minutes.
3) In a large bowl, whisk together the eggs, vegetable oil, mashed bananas, sugar and vanilla add the chai tea (discard the teabag) along with the flour, baking powder, salt and cinnamon, mix everything together until well incorporated.
4) Divide your batter evenly in your prepared muffin tin and bake them for about 20 minutes or until fully cooked through.
For the glaze Just place the sugar in a small pan on heat and let it melt then add the butter slowly, then the cream. mix until it's combined then glaze your muffins.
That's it Enjoy! :)
Original recipe from:
http://www.laurainthekitchen.com/recipes/chai-tea-banana-muffins/?fp=1
المكونات:
3 ملاعق كبيرة زيت
2 بيض
ربع كوب سكر
3 موزات مهروسة
نصف كوب حليب
كيس شاي احمر (و 3 حبات قرنفل, قطعة قرفة, 3 حبات هيل)
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب و 3\4 دقيق
ملعقة صغيرة بيكنق باودر
ربع ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة قرفة
لصلصة الكراميل:
3 ملاعق كبيرة سكر
ملعقة كبيرة زبدة
4 ملاعق كبيرة كريمة
الطريقة:
نسخن الفرن لـ 190 درجة و نجهز اكواب المافن.
في قدر صغير ضعي الحليب و كيس الشاي و حبات القرنفل و الهيل و القرفة, حينما تبدا المكونات في الغليان اطفئي النار و دعيه على جنب لمدة 10 دقائق.
في اناء كبير امزجي البيض, الزيت, الموز المهروس, السكر و الفانيليا ثم اضيفي الشاي (بعد ازالة الكيس طبعا),
اضيفي الدقيق, البيكنق باودر, الملح و القرفة و اخلطي جيداً حتى يتمزج الخليط بالكامل.
اقسمي الخليط و ضعيه داخل الاكواب, ادخليه للفرن لمدة 20 دقيقة او اكثر.
بالنسبة لصلصة الكراميل, ضعي السكر على النار حتى يذوب ثم اضيفي الزبدة تدريجياً ثم الكريم.
صحتين و عافية :)
Post a Comment