Ingredients:
2 cups (400 grams) granulated white sugar
1 3/4 cups (245 grams) all-purpose flour
3/4 cup (75 grams) unsweetened cocoa powder
1 teaspoons baking powder
1 teaspoons baking soda
1/2 teaspoon salt
2 large eggs
1 cup (240 ml) warm water or coffee
1 cup (240 ml) milk
1/2 cup (120 ml) corn, vegetable or sunflower oil
1 1/2 teaspoons vanilla extract
A big handful of cherries
Preheat oven to 350 degrees F (180 degrees C). Prepare your cake tin by oiling it then dust it with flour.
Starting with the dry ingredients:
In a large bowl whisk together the sugar, flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, and salt.
Then the wet ingredients:
In another large bowl, whisk together the eggs, water (or coffee), milk, oil, and vanilla extract.
Add the wet ingredients to the dry ingredients and stir, or whisk, until combined. Here you add either fresh or tinned chopped up cherries into the batter. pour the batter into the prepared tin and bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted into the cupcake comes out clean.
Remove from oven and let cool on a wire rack for about 10 minutes and remove from tin
Decorate with powdered sugar and fresh cherries.
It's really easy and quick to make, anyone can make it.
Try it for your self and let me know what you think :)
مقادير الكيكة:
2 كوب (400 جرام) سكر
1 و ثلاث ارباع كوب (245 جرام) دقيق
ثلاث ارباع كوب (75 جرام) بودرة كاكاو غير محلى
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1 ملعقة صغيرة بيكينج صودا
نصف ملعقة صغيرة ملح
2 بيض
1 كوب (240 مل) ماء دافي او قهوة
1 كوب (240 مل) حليب
نصف كوب (120 مل) زيت نباتي
1 و نصف ملعقة صغيرة فانيلا
كمية صغيرة من الكرز الطازج او المعلب
الطريقة:
نسخن الفرن لـ 180 درجة مئوية. نجهز طاجين الكيك (نقوم بتزييته و رش الدقيق عليه).
في اناء كبير نخلط المكونات الجافة, و في اناء اخر نخلط المكونات السائلة (+ قطع الكرز المقطعة).
نضيف المكونات السائلة على الجافة و نخلط سواء بالمضرب اليدوي او الخلاط حتى يتجانس الخليط.
نضع خليط الكيك في الطاجين, و نضعه في الفرن لمدة 30 دقيقة تقريباً
:نخرجه من الفرن و ندعه حتى يبرد, ثم نقوم بتزينه
Post a Comment