Wednesday, June 24, 2015

Potato & Spinach Omelette | Easy & healthy


Ingredients:
1 Large onion
Potatoes (cut into cubes)
1 clove of garlic (grated)
1 Sweet pepper (chopped)
Hot pepper (optional)
A bunch of spinach
+5 Eggs
Spring onion (chopped)
Salt & Pepper
Parsley 
Tomato (optional)
Cheese

Method:
Preheat the oven to 200 c.
Fry the onion and garlic, then add the sweet and hot pepper and stir, Then add the cubes of potato on low heat and keep mixing until its cooked then at the end you add the spinach and mix until it's wilted (it won't take long) then turn off the heat.
Mix the egg and onion and salt & pepper in a separate bowl.
Place the fried mixture into the baking dish, And add to it the egg mixture, Sprinkle cheese on top and place in the oven for 15-20 minutes, or until golden on top.
Decorate with Chopped parsley and Tomato.

المكونات:
بصلة كبيرة مقطعة
2 بطاطس مقطعة مكعبات
فص ثوم مفروم
فلفل حلو مقطع
فلفل حار (اختياري)
5+ بيضات
ربطة سبانخ
بصل اخضر مقطع
ملح + فلفل اسود
جبن مبشور (هنا استخدمت الجبن المعقد التركي)
1 طماطم (اختياري)
بقدونس (معدنوس)

الطريقة:
نسخن الفرن لـ 200
نقلي البصل و الثوم عالنار, ثم نضيف الفلفل الحلو و الحار مع التقليب ثم نضيف البطاطس و تترك على نار هادئة حتى تستوي, نضيف السبانخ في الاخير و نحركها لين تذبل و نطفي النار. نخلط البيض مع البصل الاخضر و الملح و الفلفل الاسود.
نضع خليط البطاطس في صينية الفرن و نضيف عليه خليط البيض, و نضع فوقة الجبن المبشور و ندخلها الفرن لمدة 15-20 دقيقة.
تزين بالبقدونس و الطماطم.
صحتين و عافية J

Post a Comment