Saturday, June 27, 2015

Mini Meat & Cheese Pies | فطائر اللحم و الجبن


Ten minute dough:
2 cups of flour
2 cups of water
2 tablespoons of sugar
1 teaspoon salt
1 tablespoon instant yeast
-Mix all then leave for 10 minutes-
Then add:
3 cups of flour
half a cup of oil
2 tablespoons powdered milk
1 teaspoon baking powder
-knead all together then shape to the desired look
Note: Split all the components above to half the amount it makes about 14.

Filling:
half a kilo of minced meat (Lamb)
1 Chopped onion
Spices
Salt & pepper

Decorate with chopped parsley and tomato.
Try it out, it's delicious :)

عجينة العشر دقائق:
كوبين دقيق – كوبين ماء – ملعقتين كبار سكر – ملعقة ملح – ملعقة كبيرة خميرة بيرة
نخلط كل المقادير مع بعض و تترك لمدة عشر دقائق.
 ثم نضيف 3 اكواب دقيق, نص كوب زيت, ملعقتين كبار حليب بودرة و ملعقة صغيرة بيكنق باودر, تعجن مع بعض جيداً و تشكل لأي نوع من المعجنات.

الحشوة:
مفروم - بصل - بهارات - ملح –  فلفل
ترش بالبقدونس و الجبن المبشور
و يزين الطبق بالبقدونس و الطماطم
صحتين و عافية 


Post a Comment