Do you want a trusted quick recipe that guarantees you delicious results?
Here it is! :D ...
The cake:
2 cups (400 grams) granulated white sugar
1 3/4 cups (245 grams) all-purpose flour
3/4 cup (75 grams) unsweetened cocoa powder
1 teaspoons baking powder
1 teaspoons baking soda
1/2 teaspoon salt
2 large eggs
1 cup (240 ml) warm water or coffee
1 cup (240 ml) milk
1/2 cup (120 ml) corn, vegetable or sunflower oil
1 1/2 teaspoons vanilla extract
Frosting:
1 sachet of Chantilly cream or 1 packet of fresh cream
2 table spoons of Nutella
Preheat oven to 350 degrees F (180 degrees C). Prepare your cupcake paper cups (you can use cupcake tins but you have to butter them first).
Starting with the dry ingredients:
In a large bowl whisk together the sugar, flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, and salt.
Then the wet ingredients:
In another large bowl, whisk together the eggs, water (or coffee), milk, oil, and vanilla extract.
Add the wet ingredients to the dry ingredients and stir, or whisk, until combined. pour the batter into the chosen cups/tins and bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted into the cupcake comes out clean.
Remove from oven and let cool on a wire rack for about 10 minutes and remove from tins if you chose baking them in tins.
If you used paper cups then let them cool completely before frosting.
Decorate with the frosting and fruit of your choice here i put strawberries!
PS: I popped a few peach slices inside the cupcake before baking as a tasty surprise :3
PS: I popped a few peach slices inside the cupcake before baking as a tasty surprise :3
I Enjoyed baking these, i baked them for a new neighbor & she really enjoyed them,
I already know how delicious they are I've made them before and it really is a guaranteed recipe.
Try it for your self and let me know what you think :)
مقادير الكيكة:
2 كوب (400 جرام) سكر
1 و ثلاث ارباع كوب (245 جرام) دقيق
ثلاث ارباع كوب (75 جرام) بودرة كاكاو غير محلى
1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
1 ملعقة صغيرة بيكينج صودا
نصف ملعقة صغيرة ملح
2 بيض
1 كوب (240 مل) ماء دافي او قهوة
1 كوب (240 مل) حليب
نصف كوب (120 مل) زيت نباتي
1 و
نصف ملعقة صغيرة فانيلا
مقادير الزينة:
1 ظرف كريم شانتيه او علبة قشطة
2 ملعقة كبيرة نوتيلا
الطريقة:
نسخن الفرن لـ 180 درجة مئوية. نجهز الاكواب الورقية او
طاجين الخبر المخصص للكب كيك (لكن لازم تزيتيه قبل).
في اناء كبير نخلط المكونات الجافة, و في اناء اخر نخلط
المكونات السائلة.
نضيف المكونات السائلة على الجافة و نخلط سواء بالمضرب
اليدوي او الخلاط حتى يتجانس الخليط.
نقسم الخليط في اكواب الخبر او الطاجين, و نضعه في الفرن
لمدة 30 دقيقة تقريباً
نخرجه من الفرن و ندعه حتى يبرد, ثم نقوم بتزينه
Post a Comment